adminmurowanica
No description.Please update your profile.
Odzież gastronomiczna to przede wszystkim stroje kelnerów, a także kucharzy. Składają się na nie bluzy kucharskie, fartuchy kuchenne lub zapaski kelnerskie, koszule, specjalne czapki, czy buty z antypoślizgową podeszwą. Dziś skupimy się na jednym z wymienionych elementów. Z jakiego materiału powinny być uszyte fartuchy gastronomiczne, a także jak wybrać odpowiednie ich kroje? Podpowiadamy na co zwrócić szczególną uwagę przy ich zakupie.
W pracy, podczas której pracownik ma kontakt z żywnością, do tzw. dress code’u firmy dochodzą także przepisy BHP. Wybierając fartuch dla kucharzy czy kelnerów w naszej restauracji powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na następujące kwestie:
Dla kucharzy najlepiej sprawdzą się fartuchy długie, wiązane na szyi, z grubego, aczkolwiek wygodnego materiału. Muszą chronić przed wysoką temperaturą i rozchlapującą się żywnością. W przypadku garderoby kelnerskiej, o wiele lepiej wyglądają same zapaski, dla kobiet krótsze, dla mężczyzn dłuższe, z wygodną kieszenią na notes i długopis.
Najbardziej profesjonalnie prezentują się fartuchy pasujące kolorem do aranżacji całej restauracji oraz z wyhaftowanym logo. Materiał powinien być odporny na częste pranie, ponieważ fartuchy i zapaski powinny być codziennie schludne i czyste.
No description.Please update your profile.
@ 2016 hotel-melbourne Theme-Developed By Asia Themes